karoline-talar-infor-norrmalms-stadsdelsnamnd

 

Hittills, fram till idag, den 15 nov 2016, har tre medborgarförslag (MBF) samt en frågeställning som har ursprung från Aniri, lämnats in till kommuner i Sverige. Vi presenterar dem i fyra inlägg i följd nu för att komma ifatt med att berätta om vad vi har gjort. Detta med anledning av att hemsidan är färdig några veckor efter att inlämningarna av MBF har skett.

I Stockholm, Norrmalms stadsdelsnämnd, har Karoline Källkvist lämnat in MBF om ”Att det alltid ska erbjudas vegetariska alternativ och att inköpen av animaliska proteinkällor halveras”. På stadsdelsnämndens möte den 27 oktober togs beslut om att förslaget ska lämnas förvaltningen för beredning. Karoline var där för att prata om sitt förslag. Så här skrev vi om det på vår facebooksida i samband med mötet:

Ikväll togs det första inlämnade medborgarförslaget som vi skrivit om, upp på Norrmalms stadsdelsförvaltnings möte: ”Att det alltid ska erbjudas vegetariska alternativ och att inköpen av animaliska proteinkällor halveras”.
Där fick den person som lämnat in förslaget, Karoline Källkvist, tillfälle att tala för förslaget.
Man beslutade att ärendet lämnades över till förvaltningen för beredning, och de kommer att kontakta förslagsställaren med mer information i ärendet. Vi återkommer med mer besked om detta och övriga inlämnade förslag!”

MBF inlämnat i Stockholm om vegetariska alternativ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *